Lajme

Australia rikthen masat e izolimit

Australia ka vendosur t’i rikthejë masat e kufizimit për të parandaluar rrezikun e një vale të re me COVID-19.

Autoritetet do të mbyllin rreth 300,000 njerëz në veri të Melburnit për një muaj nga vonë të Mërkurën për të përmirësuar rrezikun e infeksionit pas dy javësh të dyfishit të rritjeve në rastet e reja të koronavirusit në shtetin e dytë më të populluar të Australisë.

Australia ka arritur më shumë sesa shumë vende në pandemi, me rreth 7.830 raste dhe 104 vdekje, por rritja e fundit ka ngjallur frikën nga një valë e dytë e Covid-19.

Nga mesnata sonte, më shumë se 30 periferi në qytetin e dytë më të madh të Australisë do të kthehen në fazën e kufizimeve, niveli i tretë më i rreptë në lakoren për të kontrolluar pandeminë.

Kjo do të thotë që banorët do të kufizohen në shtëpi përveç blerjeve ushqimore, kontrolleve shëndetësore, punës ose kujdestarisë dhe ushtrimeve.