Lajme

Arma e Ushtrisë së SHBA’së, që njihet si ‘bisha amerikane’, u testua për herë të parë në Kosovë

Avioni legjendar B-2 Stealth Bomber e ka kryer fluturimin e parë në verën e vitit 1989. Ky avion i frikshëm sot mbush 30 vjeç.

Një nga arsyet që këtij avioni ia kanë frikën të gjithë, është sepse mbetet i vetmi deri më sot që edhe mund t’i fshihet radarëve, edhe mund të hedhë bomba bërthamore.

Ky avion mund të mbajë 16 bomba bërthamore 1000 kg, të modelit B83.

Hera e parë që është angazhuar në luftime ka qenë në Kosovë, në vitin 1999, por është përdorur edhe në Irak e Afganistan, si dhe ka shërbyer si prani e SHBA’së në Paqësor, për t’i dhënë mesazhe Kinës dhe Koresë së Veriut