Interesante

Shfaqen gjarprinjtë te Muri i Tempullit Izraelit, frikë nga profecia biblike

Një gjarpër i njohur i cili ndodhët edhe në monedhën antike ka ndërprerë lutjet në Murin Perëndimor të Jeruzalemit, duke shkaktuar panik në vendin e shenjtë.

Shfaqja e gjarpërit nxiti spekulime mes përdoruesve të internetit dhe përdoruesve të medias sociale, të cilët i referoheshin një profecie biblike.

Një faqe në gjuhën hebraike, Sod1820, vuri në dukje faktin se Izraeli nganjëherë përmende në letërsi një me një “zog” dhe sugjeroi që simboli i një pëllumb që ikë nga një gjarpër provonte se judenjtë po jetonin në “kohë të rrezikshme”.

“Ne me të vërtetë jemi duke jetuar në një kohë të rrezikshme që i paraprinë drejtpërdrejt Mesian, pasi pëllumbi është i sigurt për sa kohë që kërkon strehim midis gurëve të malit të Tempullit, hebrenjtë mbrohen nga urdhërimet e Torës. Kur pëllumb del nga gurët ose hebrenjtë largohen nga Tora, ata janë në rrezik.”


SHIKO EDHE: Mësoni si bëhet testi i COVID-19?