Interesante

Personazhet e famshme që marrin shuma të majme parash vetëm për një fjalim

Të folurit publik në vetvete është një industri e madhe. Të famshëmve, politikanëve, avokatëve dhe aktivistëve mund t’u paguhen shuma të mëdha parash për të folur për problemet kryesore ose përvojat e tyre.

Njerëzit e fundit të famshëm, që iu bashkuan kësaj industrie, janë ish-anëtarët e vjetër të Familjes Mbretërore, Duka dhe Dukesha e Sussex.

Princi Harry dhe Meghan Markle kanë filluar një jetë të re në Los Angeles, në SHBA, dhe raportohet se kanë nënshkruar një marrëveshje me agjencinë “Harry Walker”, me qendër në New York.

Nuk dihet se sa do të jetë pagesa për Harry dhe Meghan për të folur, por ata do ta bëjnë këtë si bashkërisht ashtu edhe individualisht.

Barack Obama dhe Michelle Obama

Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës nga viti 2008 deri në vitin 2016, Barack Obama, u bë një ikonë e menjëhershme në të gjithë botën, ashtu si dhe gruaja e tij inteligjente dhe karizmatike, Michelle Obama.

Ata janë lidhur me agjencinë “Harry Walke” për të folur në publik për një sërë problemesh sociale dhe politike, së bashku me diskutimin e përvojave të tyre personale.

Është raportuar se ish-presidenti fitoi 320,000 £ për një paraqitje publike në vitin 2017.

Bill Klinton dhe Hillary Rodham Klinton

Një tjetër ish-president i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Bill Klinton shërbeu si Komandant dhe Shef nga 1993 deri në 2001.

Pas presidencës së tij, Klinton gjeti organizatën bamirëse “Fondacionin Clinton”.

Në mbështetje të Billit në këtë gjë është gruaja e tij dhe politikanja tjetër, Hillary Rodham Clinton.

Ish-zonja e parë ka shërbyer gjithashtu si një senatore amerikane, Sekretare e Shtetit të SHBA-së dhe ka qenë kandidate për presidencën e SHBA-së.

Raportohet se ata fituan 200,000 dollarë për daljen në vitin 2014 dhe pas zgjedhjeve të vitit 2016, ka të ngjarë që vëmendja për çiftin të rritet gjithnjë e më shumë.

Është raportuar gjatë zgjedhjeve që Bill dhe Hillary grumbulluan më shumë se 153 milion dollarë në fjalime të paguara nga 2001 deri në momentin që Hillary nisi fushatën e saj.

Toni Blair

Pasi shërbeu si Kryeministër i Mbretërisë së Bashkuar dhe Drejtues i Partisë së Punës nga 1997 deri në 2007, Toni Bler kaloi tek të folurit publik.

Ai ka fituar 330,000 dollarë për një bisedë të vetme në 2015 dhe gati 400,000 për dy fjalimet 30-minutëshe në 2009.

Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger është shumë i kërkuar.

Sipas” The Street”, Arnie fiton 250,000 dollarë për një fjalim kur bën një dalje publike. /Insajderi.com

Burimi: CheatSheet