Interesante

Njerëzit që u Skuqet Fytyra Janë më Bujar, më Shpirtmirë, dhe të Besueshëm…

Disa njerëz ndihen në parehati kur skuqen, sepse ata besojnë se ky reagim i trupit të tyre i bën ata të duken të turpshëm dhe të pasigurtë. Megjithatë, realiteti është shumë më ndryshe, sepse skuqja në fytyrë mund të na bëjë të dukemi më të sinqertë dhe të besueshëm për njerëzit e tjerë.

Sipas një studimi që është botuar në Gazetën e Personalitetit dhe Psikologjisë Sociale, njerëzit që skuqen lehtë në fytyrë janë njerëz që konsiderohen të besueshëm dhe më bujarë, krahasuar me ata që nuk reagojnë në të njëjtën mënyrë.

Studiuesit e këtij studimi pohojnë gjithashtu se forma të tjera të shprehjes së moderuar të sikleteve dhe cenueshmërisë sociale janë shenja të vërteta të virtytit, pasi nuk është e mundur t’i riprodhoni këto reagime vullnetarisht.