Interesante

Nëna e 16 fëmijëve krijon listë për t’i kryer punët e shtëpisë

Brenda shtëpisë së familjes më të madhe të Australisë.

16 fëmijët e Jeni Bonell-it e kanë kuptuar se “nëse jetoni këtu edhe do të punoni “, por nëse ata harrojnë ndonjëherë, ata duhet të shohin listën gjigante të punëkërkuesve të mbërthyer në muret e kuzhinës.

Ajo që filloi si vetëm disa shkarravitje në letër shumë vite më parë, është shndërruar në një orar të formalizuar që drejton familjen e saj, transmeton rtv21.tv.

49-vjeçarja krijoi sistemin kur kishte vetëm shtatë fëmijë në familje për të qëndruar të organizuar, pasi “piratët” u bënë më të zhurmshëm.

Duke punuar me orar të plotë, 16 fëmijët e moshës katër deri në 29 vjeç – përfshirë Jesse, Brooke, Claire, Natalie, Karl, Samuel, Cameron, Sabrina, Tim, Brandon, Eva, Nate, Rachel, Eric, Damian dhe Katelyn duhet t’i përvishëshin punëve.

Vetëm 13 fëmijë jetojnë tani në shtëpi pasi disa kanë lëvizur ose janë martuar, megjithatë roja familjare vazhdon të jetojë.

“Ne ende kemi shumë njerëz në këtë familje, prandaj mendoj se është me të vërtetë e rëndësishme të mbash rregull në kaos. Edhe pse fëmijët ishin të vegjël në atë kohë, unë ende ndihesha sikur nuk u mësoja atyre të bënin këto punë dhe si t’i ktheheshin familjes. Nëse nënat janë duke bërë të gjitha punët gjatë gjithë kohës, atëherë askush nuk do të ketë ndonjë kënaqësi, sepse mamaja do të jetë e rraskapitur dhe të gjithë të tjerët janë duke u bërë gjithçka për ta gjatë gjithë kohës”, tha Jeni në një video të YouTube në jetën e saj familjare.

Dhe kështu, ajo doli me një plan më të organizuar dhe një që mund të kujdeset për të dy fëmijët më të vegjël.

“Ne i kemi vënë fëmijët tanë në listë nga mosha e tetë,” tha Jeni. Pra, nga tetë e lart, ata janë në listën zyrtare./21Media