Interesante

Në këtë vend, kush vaksinohet kundër Covid – fiton një telefon falas

Presidenti ukrainas Volodymyr Zelensky ka gjetur një mënyrë të re për të bindur personat mbi 60-vjeç të vaksinohen kundër Covid-19.

Sipas tij, cilido qytetarë mbi 60 vjeç që pranon të vaksinohet kundër Covid-19 do të pajiste me një telefon falas.

“Dy vite më parë nisëm kurset e edukimit digjital për të moshuarit, ndërsa në pranverë nisëm një program të ri qeveritar. “Ukrainasit që janë vaksinuar dhe janë mbi 60 vjeç do të marrin një telefon celular modern të cilësisë falas,” tha presidenti ukrainas në forumin e Samitit Diia të ministrisë së digjitalizimit.

Mësohet se masa do hyjë në fuqi në fillim të pranverës. /Ora News

LEXO EDHE:  Lajm i mirë për shqiptarët: Pasuli mund të ndikojë të jetoni më gjatë