Interesante

Mitet e famshme, që mund të shkatërrojnë martesën tuaj

Martesa është një lidhje e shenj, një premtim për një jetë të përbashkët dhe për kalimin e të mirave e të këqijave brenda një çifti.

Mirëpo ekzistojnë disa mite, të cilat mund të rrënojnë një martesë, transmeton IndeksOnline.

Më poshtë po ua sjellim tri prej tyre:

MITI # 1: Asnjëherë mos kërkoni falje sepse pranimi i fajit tregon dobësi.

E Vërteta: “Budallenjtë tallen me fajin, por të mençurit e pranojnë atë dhe kërkojnë pajtimin”.

Dikush dikur tha: “Të jesh i dashuruar do të thotë të mos kesh kurrë nevojë të thuash që të vjen keq”. E vërteta është, kur e kemi fryrë, duhet ta zotërojmë atë. Ne duhet të marrim përgjegjësi dhe të kërkojmë falje me përulësi. Gëlltisni krenarinë tuaj. Krenaria shkatërron marrëdhëniet. Përulësia shëron marrëdhëniet.

MITI # 2: Kush bërtet me të madhe fiton argumentin.

E Vërteta: “Budallai është i shpejtë, por një njeri i mençur qëndron i qetë kur fyhet” ,”Dalja përpara se të dëgjosh faktet është sa e turpshme, ashtu edhe marrëzi”

Toni i fjalëve tuaja do të formojë tonin e marrëdhënieve tuaja. Mos u bëj ngacmues. Bëhu dëgjues. Sidomos në martesë, mos harroni se mosmarrëveshjet nuk do të kenë një “fitues” dhe një “humbës”. Ju jeni në të njëjtën skuadër kështu që ose do të fitoni së bashku ose do të humbni së bashku. Punoni së bashku me respekt dhe mendim të ndërsjellë për të gjetur një zgjidhje që funksionon për ju të dy.

MITI # 3: Ndonjëherë gënjeshtra është e nevojshme në një marrëdhënie.

E vërteta: Ka gjashtë gjëra që Zoti i urren – jo, shtatë gjëra që ai i urren: sytë krenarë, një gjuhë gënjeshtare, duart që vrasin të pafajshmit, një zemër që kurdis të keqen, këmbët që bëjnë garë për të bërë padrejtësi, një dëshmitar i rremë që derdh gënjeshtra, një person që mbjell përçarje në një familje”

A e keni kapur atë në listën e gjërave që Zoti fjalë për fjalë urren,

Ai rendit gënjeshtrën dy herë! Nuk ka vend për pandershmëri në asnjë formë në marrëdhëniet. Sidomos në një martesë, duhet të ketë transparencë totale dhe të plotë. Sekreti është armiku i intimitetit. Gënjeshtrat shkatërrojnë besimin dhe besimi është themeli i çdo marrëdhënie të shëndetshme. Nëse nuk po bëni një festë surprizë për ditëlindjen, nuk ka vend për sekrete ose gënjeshtra në marrëdhënien tuaj.