Interesante

Misteret e çuditshme që nuk mund t’i shpjegojnë as shkencëtarët

Disa faket që mbase nuk i keni ditur Duket se shkencëtarët kanë studiuar tashmë gjithçka në planetin tonë, por nuk është bash kështu. Ka edhe disa gjëra interesante që nuk kanë shpjegim racional ende.

A kanë lopët busull magnetike?

Duke përdorur Google Earth shkencëtarët studiuan mijëra imazhe të lopëve të kullotjes dhe zbuluan një model të çuditshëm. 70% e lopëve kthejnë kokat e tyre në veri ose në jug, ndërsa hanë apo pijnë. Kjo është vërejtur në të gjitha kontinentet, pavarësisht nga terreni, moti dhe faktorët tjerë.

Cila është lënda e errët?

Rreth 27% e universit janë lëndë të errëta. Nuk lëshon ose ndërvepron me rrezatimin elektromagnetik, kështu që është e pamundur të zbulohet.

Teoritë e para rreth çështjes së errët u shfaqën rreth 60 vjet më parë, por shkencëtarët nuk kanë paraqitur prova të drejtpërdrejta të ekzistencës së saj.

Pse ëndërrojmë?

Disa besojnë se ëndrrat janë imazhe të rastit dhe valë të trurit. Të tjerë i konsiderojnë ato dëshira nënndërgjegjësuese, probleme të pazgjidhura dhe përvoja.

Studimi i ëndrrave quhet njëjologji. Shkencëtarët pohojnë se ëndrrat simbolizojnë diçka të fshehur thellë në psikikën njerëzore, por askush nuk e di saktësisht atë, përcjell rtv21.tv

Pse kemi lloje të ndryshme të gjakut?

Llojet e gjakut kanë antigjene të ndryshme në qelizat e gjakut. Ata janë sinjale të antitrupave që shkatërrojnë qelizat e huaja në trup. Por, shkencëtarët nuk kanë përgjigjie se pse ato janë të ndryshëm.

Ka një sugjerim se ato janë të lidhura me sëmundjet dhe imunitetin. Njerëzit me gjak të llojit B janë më të ndjeshëm ndaj E. Njerëzit me gjak të llojit O janë më pak të rrezikuar nga vdekja nga malaria.