Interesante

Kush jetojnë më gjatë, besimtarët apo ateistët? Ja si përgjigjen shkencëtarët

Shkencëtarët kanë bërë një studim në lidhje me jetëgjatësinë e besimtarëve dhe ateistëve. Studiuesit kanë marrë në studim, rreth 1000 lajmërime vdekjeje në SHBA, dhe në përfundim kanë arritur se besimtarët jetojnë rreth 4 vite më shumë sesa ateistët.

Shkencëtarët thonë se kjo lidhje ekziston për disa arsye: E para sepse besimtarët zakonisht angazhohen në aktivitete sociale gjatë gjithë jetës së tyre – një faktor ky që lidhjet me jetëgjatësinë. Përveç socializmit, elemente të tjera të besimit fetar, si konsumimi i ulët i alkoolit, mund të kontribuojnë.

“Ka akoma më shumë përfitime të besimit fetar, të cilat nuk mund të shpjegohen”,-thotë autorja kryesore e studimit, Laura Wallace.

“Studimi siguron të dhëna bindëse që ka një lidhje mes besimit fetar dhe sa gjatë jeton një person”, thotë ai.


SHIKO EDHE: Mësoni si bëhet testi i COVID-19?