Interesante

Ja pse nuk duhet kurrë ta karikoni telefonin tuaj për gjatë gjithë natës! Duhet të bëni kujdes

Mënyra se si ju e ngarkoni telefonin mund te demtoje baterinë.

Telefoni juaj kurrë nuk do të “mbingarkohet” dhe nuk është e rrezikshme të vazhdoni të ngarkoni telefonin sapo bateria të arrijë 100% , të paktën nuk do të shpërthejë apo do të prishet.Por prape eshte një ide e keqe për ta ngarkuar telefonin tuaj më shumë se sa duhet.

Duke e përdorur telefonin si një orë alarmi, shumica e njerëzve e lene ate ne ngarkim gjatë gjithë natës.

Por ky zakon e shkurton ‘jeten’ e baterise se telefonit tuaj.Ngarkimi brenda natës thjesht do të beje ta humbisni baterine tuaj edhe më shpejt.Pra, nëse doni që telefoni juaj të zgjase me vite, mësoni se si ta ngarkoni atë në nje menyre te zgjuar. transmeton 10gjera.com.

Telefoni juaj është mjaft i zgjuar për të ndaluar marrjen e energjisë nga ngarkuesi juaj sapo të arrijë 100%.Ekspertët thonë se duhet të prisni derisa bateria juaj të jetë e ulët, por jo e zbrazët, për të filluar ngarkimin.Për rezultatet më të mira, prisni derisa bateria te shkoje 30 ose 40%, pastaj futeni në prizë per ta karikuar.


SHIKO EDHE: Mësoni si bëhet testi i COVID-19?