Interesante

Ja përse shqiptarët janë raca më e bukur në botë dhe e pranojnë të gjithë këtë

Kur kërkon në Google se kush është raca më e bukur në botë, rezultati i parë del një artikull që përshkruan gratë shqiptare, artikull ky i cili është botuar disa vite më parë nga një medium i njohur ndërkombëtar.

Por çfarë shkruhet në këtë artikull për bukurinë shqiptare? Artikulli i botuar nga revista Sia, përshkruan se gratë shqiptare me flokë në ngjyrë të errët dhe sytë me ngjyrë, ato janë shumë të veçanta. Njëjtë si ecja e tyre edhe vallet që shqiptarët kërcejnë të kënaqin syrin.

“Herën e parë që pashë vallet e tyre, më dhuruan një kënaqësi të veçantë. Lëvizjet janë elegante dhe të fuqishme njëkohësisht. Po, ata janë shumë të bukur dhe shumë të talentuar. Dua të them se ata janë raca më intelektuale në Ballkan.

Shqipëria ndodhet në veri të Greqisë dhe përtej detit Adriatik. Në këtë vend gjenden një sërë mrekullish natyrore dhe shqiptarët janë më së shumti jetojnë jashtë vendit. Për shembull, në Kosovë, mund të gjesh dy milion shqiptarë dhe në pjesën tjetër të botës 15 milion shqiptarë.

Familja është shumë e rëndësishme dhe mendojnë se familja e tyre duhet të përfshihet në çdo vendim që marrin, sepse kjo është ajo që i bën ata të lumtur, ta shohin familjen e tyre të lumtur. Vlerat familjare dhe traditat që ato kanë janë mjaft të larta. Atyre u pëlqen t’i mbajnë dhe praktikojnë këto, në vend të besimit të tyre.

Përveç kësaj, gratë shqiptare janë njëkohësisht moderne dhe klasike. Gratë shqiptare kujdesen shumë për pamjen e tyre. Ata pëlqejnë të dalin jashtë, të argëtohen, të pinë alkool, të shkojnë në festa, ashtu si bëjnë vajzat evropiane. Ato e duan vëmendjen, por askush nuk guxon t’i afrohet atyre nëse nuk gjejnë mënyrën e duhur. Këto vajza duan të respektohen dhe vlerësohen në mënyrë të duhur. Jini një zotëri, mbajeni derën, merrni pallton dhe mbajeni dorën kur ecni nëpër shkallë.

Kur vjen puna për të paguar, gjithmonë paguajnë vetë pijet dhe ushqimin e tyre. Gratë shqiptare janë shumë krenare dhe do të insistojnë të paguajnë vetë gjërat e saj. Gratë shqiptare janë shumë klasike në publik, kështu që nuk do të keni nevojë asnjëherë të shqetësoheni se do të turpëroheni nga veprimet e çuditshme në publik.

Gratë shqiptare të rritura në një familje normale dhe me rregulla kanë tendencë të jenë territoriale. Pasi të jeni i tyre, ju jeni i tyre dhe i askujt tjetër. Kjo natyrë territoriale buron nga xhelozia. Ato janë shumë xheloze dhe nuk lejojnë që të shihni femra të tjera, por kjo është diçka që nuk do të ju duhet”.