Interesante

Fakte interesante për stjuardesat!

Nëse jeni një udhëtar me eksperiencë, ose një njeri që keni kureshtje mund të keni vërejtur se stjuardesat pothuajse gjithmonë mbajnë duart pas shpine kur përshëndesin pasagjerët që futen në avion.

Kur ato bëjnë këtë punë, nuk është se ato janë duke kontrolluar rripat e sigurimit nëse janë kontrolluar ose nëse telefonat e pasagjerëve janë të fikur.

Duket se prapa këtij veprimi është një arsye e rëndësishme, në fakt është krejt e thjeshtë.

Stjuardesat dhe tërë stafi i aeroplanit duke bërë këtë veprim, numërojnë pasagjerët që futen në borë, kjo ndodh edhe kur pasagjerët ulen në avion.

Stafi ka një numërues të veçantë për ta bërë këtë, dhe në duar mbajnë këtë pajisje pas shpinës duke mos tërhequr vëmendjen e pasagjerëve.


SHIKO EDHE: Mësoni si bëhet testi i COVID-19?