Interesante

Ditën e dasmës u vranë krushqit dhe nuset, historia e vërtetë e një fshati në Ferizaj

Disa kilometra larg qytetit të Ferizajt, ndodhet njëri nga fshatrat më të thella malore.

Bëhet fjalë për fshatin Pleshinë, i cili është i pasur me komplekse të bukura malore, atraktive dhe me natyrë magjepsëse.

Por, ajo se çfarë e bën të veçantë e të padëgjuar më parë, janë emërtimet e zonave, bazuar në histori të vërteta.

Njëra nga historitë e ndodhura në këtë fshat është ajo e “Varreve të krushqve”.

Rexhep Hoxha, banor i këtij fshati, ka rrëfyer se si në ditën e dasmës janë vrarë krushqit ndërmjet vete, por edhe nuset!

Ai rrëfen se si i kanë parë pjesët e trupit të tyre.

Ndryshe, ky fshat paraqet një thesar të pasur të trashëgimisë kulturore, të periudhave të ndryshme historike dhe ka një popullsi të dendur./ATV


SHIKO EDHE: Mësoni si bëhet testi i COVID-19?