Interesante

Disa fotografi të fuqishme nga Lufta e Dytë Botërore

Lufta e Dytë Botërore ishte konflikti i armatosur midis Aleatëve dhe Boshtit Nazist, i përbërë nga Italia, Gjermania dhe Japonia nga viti 1939 deri në vitin 1945.

Marrëveshja e Versajës në Paris, ngarkoi Gjermaninë me të gjitha fajet e luftës. Sanksionet që iu vendosën ishin të rënda, por Gjermania do të firmoste këtë marrëveshje. Inflacioni, shkëputja e territoreve, kushtet e këqija të jetesës, si edhe shumë arsye të tjera do shkaktonin fillimin e asaj që u quajt Lufta e Dytë Botërore.

Tensioni i madh dhe çështjet e pa përfunduara të Luftës së Parë Botërore, do bënin që vetëm pas 20 vjetësh të fillonte Lufta e Dytë Botërore.

Më poshtë portali arbresh.info sjell imazhe të fuqishme nga Lufta e Dytë Botërore.

Hekurudhat gjermane me tanke të reja në rrugën  drejt Froniti Lindor në vitin 1943.

Hitleri legjitimon agresionin ushtarak kundër Polonisë në fjalimin e tij në Shtëpinë e Krollit në 1939.

Fëmijët britanikë evakuuohen  nga një vend i paidentifikuar më 1 shtator 1939. 

Adresat e reja të njerëzve, shtëpitë e të cilëve u shkatërruan gjatë bombardimeve. 

Këngëtarja franceze Edith Piaf viziton një kamp të burgosurve të luftës në vitin 1943.  

Trupat gjermane të pozicionuara në Varshavë, Poloni, më 15 shtator 1939.  

Qyteti i lirë i Danzigut, një shtet gjysmë autonom, i cili ekzistonte midis viteve 1920 dhe 1939, siç shihet më 29 gusht 1939.  

Një ushtar gjerman në vitin 1940.  

Një motoçiklist i skuadrës së parë zbuluese kanadeze pi një filxhan çaji gjatë një pushimit në punë,  në 1940.  

Një kollonë gjermane në Paris, Francë, rreth vitit 1940.  

Shitësi i gazetave në Londër që shpall fillimin e Luftës së Dytë Botërore. 

Vogëlushi që mban në dorë një lodër të shkatërruar pas një sërë bombardimesh në Londër, 1940.  

Nëndetsja gjermane në detin polar në vitin 1942. 


SHIKO EDHE: Mësoni si bëhet testi i COVID-19?