Interesante

Disa fakte interesante rreth seksit

1. Njeriu mesatar i shëndetshëm prodhon rreth 300 milionë spermatozoide në vetëm një sasi të vogël sperme apo thënë ndryshe në sasi të një luge çaji. Por, është vetëm një spermatozoid të cilin e pranon gruaja për ta fekonduar vezën.

2. Sipas një sondazhi të faqes elektronike Retrevo, 36% e njerëzve nën moshën 35 vjeçare kontrollojnë Facebook’un e partnerëve dhe Twitterin pasi të kenë bërë seks. Shpresojmë se ata nuk postojnë asnjë fotografi të bërë gjatë seksit!

3. Mendoni se meshkujt bëjnë më shumë seks se femrat? Gaboheni! Sipas Fitness Men, gratë kanë seks 17% më shpesh se një djalë mesatar.

4. Orgazmat janë të mira për shëndetin tuaj! Ato mund ta ulin rrezikun e një gruaje nga sëmundjet e zemrës, kancerit të gjirit dhe depresionit. Pra, bëni seks dhe ndjehuni të lumtur!

5. Seksi është shumë i shëndetshëm! Gjatë 30 minutave seks ju djegni rreth 200 kalori.

6. Gratë raportojnë se ato duken më tërheqëse kur rregullohen dhe vishen me rroba që e tregojnë trupin e tyre, dhe ashtu bëhen më të dëshirueshme për seks.

7. Hulumtuesit nga Universiteti Rutgers, përdorën skanera fMRI për të gjetur atë se çfarë ndodhë në trurin tuaj gjatë seksit. Ata gjetën se kur jeni duke bërë seks, pjesë të ndryshme të trurit janë të aktivizuara në përgjigjje të stimulimit të vagjinës.

8. Sipas Live Sience, deri në moshën 19 vjeçare, 70% e vajzave amerikane tashmë kishin bërë seks.

9. Instituti Kinsey tregoi disa statistika të cilat thonë se djemtë e humbin virgjërinë në moshën 16 vjeçare kurse vajzat gjatë moshës 17 vjeçare.


SHIKO VIDEON