Interesante

Adoleshentët e pashpirtë i thyen me tulla vezët me zogj, ngordh nga pikëllimi mjellma nënë

Një mjellmë nënë thuhet se ka vdekur nga trishtimi dhe zemra e thyer, pasi disa djem i goditën me tulla vezët e saj.

Një grup djemsh adoleshentë vranë zogjtë e palindur me gurë dhe tulla muajin e kaluar në Bolton, Manchester Greater.

Mjellma nënë u gjet e ngordhur në fillim të kësaj jave, jo shumë kohë pasi babai u zhduk, njoftoi Manchester Evening News.

Disa aktivistë të jetës së egër, të cilët po monitoronin mjellmat, thanë që disa vezë u humbën javët e fundit, duke lënë vetëm një vezë të mbijetuar.

Ata shtuan se mjellma baba, ishte larguar nga foleja për shkak të dhimbjes dy javë më parë dhe nuk është kthyer që nga ajo kohë.

Mjellma femër është ngacmuar nga pulat, rosat dhe një qen pas sulmit nga grupi i djemve.

Aktivistët e gjetën të ngordhur mjellmën femër në folenë e saj në fillim të kësaj jave.

Sipas Swan Lifeline, dihet që mjellmat vdesin nga trishtimi nëse humbasin partnerët e tyre ose të vegjlit, pasi mjellmat në përgjithësi janë specie shumë të shoqërueshme.

Nëse partneri i mjellmës vritet ose zhduket, zogu i mbijetuar kalon nëpër një proces të ngjashëm pikëllimi si tek njerëzit.