Interesante

5 shenjat që tregojnë se i mendoni gjërat më shumë se që duhet

Mendimet tuaja ndërhyjnë në punën tuaj

Një studim zbuloi se kur atletët mendojnë shumë keq, kjo prish performancën e tyre. Nuk është çudi sepse kur mbivlerëson, shqyrton çdo veprim që bën. Ky introspeksion ju bën të mendoni së dyti dhe dyshoni në aftësinë tuaj për të bërë gjëra. Një atlet i stërvitur mbështetet në aftësinë e tyre mendore dhe fizike për të performuar. Në të njëjtën mënyrë, nëse mendja juaj shpërqendrohet dhe dyshoni në aftësitë tuaja, nuk do të jeni në gjendje të bëni punën tuaj. Ky proces mund të jetë përçarës për punën tuaj. Ky është një flamur i madh i kuq që tregon se po i mbivlerësoni gjërat.

Mos i kushtoni vëmendje njerëzve në jetën tuaj

Mendimi i tepërt bën që ju të kapeni në botën tuaj shumicën e kohës. Ju nuk jeni plotësisht atje për të tjerët për shkak të mendimeve tuaja gjithnjë. Mendimi i tepërt bën që ju të mendoni më shumë për veten sesa të tjerët. Kur jeni me të tjerët, mund të shpërqendroheni nga pikëpamjet si këto:

– Si ndihem tani?
– Pse ndihem kështu?
– A më pëlqen ky person?
– Ata duken të trishtuar. Ndoshta është për shkakun tim.
– A janë të zemëruar me mua?

Çfarë është e vërtetë?

Studiuesit zbuluan se mendimi i tepërt ndërhyn në kujtesën tuaj afatgjatë. Ndërsa përsërisni gjërat pa pushim, ajo që ndodhi rishkruhet në mendjen tuaj. Gjërat fillojnë të duken më keq se sa ishin kur i provon në mendjen tënde. Është e lehtë të vendosësh një rrotullim negativ të së kaluarës. Pra, ajo që ndodhi duket krejtësisht e ndryshme nga ajo që ndodhi në të vërtetë, megjithatë ju besoni në versionin tuaj të situatës. Është një rrjet i përdredhur që ndikon në mendimet dhe ndjenjat tuaja.

Ndiheni nervoz gjatë gjithë kohës

Mendimi i tepërt mund t’ju ​​bëjë të ndiheni gjithnjë nervozë. Mendimet tuaja ndihen jashtë kontrollit dhe mbizotëruese. Të jesh i konsumuar me këto mendime vjedh aftësinë tënde për tu çlodhur. Nervozizmi juaj është i sëmurë dhe mund të ju bëjë të sëmureni. Marrja nën kontroll e mendimeve tuaja është kritike për të shmangur ndjenjën e nervozizmit gjatë gjithë kohës.

Duke mbivlerësuar gjithçka

Kur mendoni shumë, ndoshta keni tendencë të mbivlerësoni çdo veprim dhe fjalë të njerëzve. Nëse kaloni pranë një shoku që nuk ju shikon menjëherë, ju supozoni se ata janë zemëruar me ju. Ju filloni të kujtoni gjërat që keni thënë dhe pyesni nëse i keni inatosur. Ju filloni të shqetësoheni se ata nuk do t’ju flasin kurrë më.

Shpërndaje me dikë që mund ti ndihmojë ky informacion!


SHIKO EDHE: Si do të duket jeta pas COVID-19?