Fun

Piloti fluturon në mënyrë të çuditshme dhe bën organin gjenital në qiell. Zyrtarët: Nuk ishte i qëllimshmëm

Maltë- Një helikopter ushtarak krijoi një model fluturimi në formë penisi mbi Maltë, por zyrtarët këmbëngulin se marifeti nuk ishte i qëllimshëm. Modeli i fluturimit u zhvillua mbi qiejt e ishullit Comino dhe arriti të marrë vëmendjen në industrinë e aviacionit.

Helikopteri i Forcave të Armatosura të Maltës (AFM) ishte përgjegjës për itinerarin e qëllimshëm. Faqja e internetit postoi një pamje të rrugës së pazakontë të fluturimit të helikopterit me mbishkrimin: “Ndërkohë në Maltë…”

Helikopteri që thuhet se ka krijuar imazhin është një AË139, një avion AFM i cili, sipas faqes së internetit të prodhuesit, është ‘një helikopter që mund të përshtatet me misione të shumta’ dhe krenohet me ‘performancë superiore’.

Shumë supozuan se marifeti kishte qenë një përpjekje e qëllimshme, pasi numri i fluturimit AS1429 përfshinte një seri shikimesh të qëllimshme. Megjithatë AFM tha për Times of Malta se modeli i fluturimit, i ndarë nga flightradar24, ishte ‘ jashtë kontekstit’.

Një zëdhënës tha: ‘Gjurmimi i fluturimit i treguar ishte i segmentuar pasi helikopteri po fluturonte në lartësi të ulët dhe nuk tregonte shtegun e përfunduar të fluturimit.’