Biznes

Sa paguhet një orë pune në Zvicër

Pas disa kërkimeve nga Zyra Federale e Statistikave (BFS) kostot më të larta të punës në Zvicër u regjistruan me çmime varësisht nga fusha ku punohet.

Raporti tregon se:

Konsulentët e Menaxhimit mesatarisht 100 franga për orë pune.

Puntorët në Industrinë e Shërbimeve Financiare, ka një mesatare prej 96.38 franga,

Dega e e sigurimeve 93.20 franga për orë.

Prodhuesit e produkteve farmaceutike ka një mesatare prej 92.19 franga)

Puntorët hulumtues të përgjithshëm rreth statistikave të zhvillimit ekonomik dhe të fushave të tjera me rreth 91.39 franga për orë.

Puntorët informatik, IT, kostoja e orës së punës me një mesatare prej rreth 80 frangash në orë,

Shërbimet shkencore dhe teknike me 76 franga orën,

Kostoja në arsimim dhe mësimdhënie rreth 74 franga,

Ofrimi i shërbimeve ekonomike, administratë banke, etj, rreth 48 franga,

Hoteleria mes 34 – 38 franga për orë,

Krahasuar me BE-në, kostot për orë pune janë më të larta në Zvicër. /albinfo.ch