Biznes

Për herë të parë nga janari, bien ndjeshëm çmimet e naftës

Çmimet e naftës kanë rënë për rreth 5%, në nivelin më të ulët për tetë muajt e fundit, përderisa dollari ka arritur fuqinë më të madhe në dy dekadat e fundit. Çmimet po bien mes frikës së inflacioni në rritje do t’i shtyjë ekonomitë e mëdha drejt një recesioni, kështu duke e shkaktuar uljen e kërkesës për naftë.

Sipas Reuters, çmimet e naftës së papërpunuar në Teksasin Perëndimor kanë rënë në 78.4 dollarë, rreth 7% më pak se në fillimjavë. Rënia e naftës është shënuar për katër javët e fundit radhazi, dhe është hera e parë që nga janari i këtij viti që po ndodh nga shtatori.