Biznes

Njoftim me rëndësi për bujqit: Nga kjo datë hapet aplikimi për pagesat për subvencionim

Ministri i Bujqësisë Faton Peci ka njoftuar se nga 26 prilli do të hapet për aplikim programi për pagesa direkte – subvencioni 2022, shkruan Reporteri.net.

Peci ka njoftuar se ky Program përmban rritje substanciale të mbështetjes financiare për fermerë me vlerë prej rreth 50 milionë euro duke përfshirë; 5 milionë euro subvencionimin e naftës, përkthyer në 0.36 cent për litër dhe 8 milionë euro për inputet bujqësore për plehërim pranveror për 4 kultura bujqësore; grurë të përkthyer në 150 euro për hektarë, misër, patate dhe fasule përkthyer në 100 euro për hektarë.

Njoftimi i plotë:


SHIKO EDHE: Mësoni si bëhet testi i COVID-19?