Biznes

Milazim Krasniqi u reagon gastronomeve: Punëtorë ka, por nuk ka skllevër më

Trendi i ikjes së të rinjve drejt vendeve evropiane, pritet tu bashkohen edhe mësimdhënësit. Madje sipas drejtuesve të SBASHK-ut, ikja e madhe do të ndodh pas liberalizimit të vizave. Në telashe të mëdha është gastronomia, e cila ka paralajmëruar se do të kalojë në sistemin vetë-shërbyes, nëse nuk nis të bie trendi i largimit të fuqisë punëtore.

Kryetari i Odës Hotelerisë e Turizmit në Kosovë, Hysen Sogojeva vlerëson së nëse ky trend vazhdon, kafeteritë dhe gastronomia, do të kalojnë në sistemin vetë-shërbyes.

LEXO EDHE:  “2 euro me qenë çmimi i naftës, veturat prapë nuk ndalen” – Berjani thotë se nuk ka krizë në Kosovë aq sa po thuhet

E këtij i ka reaguar profesori universitar, Milazim Krasniqi duke I thënë se punëtor ka por skllevër nuk ka më.

“Gastronomia paralajmëron kalimin në sistem të vetë-shërbimit, pasi s’ka punëtorë” Koment: nuk ka skllevër më. Punëtorë edhe ka, ama ata duhet të paguhen e të trajtohen si punëtorë. Sa për vetë-shërbim, më mirë shërbejmë në shtëpitë tona, se sa në kafenetë tuaja. Nera ju rrittë!”, shkruan Krasniqi në Facebook.

Tash e një kohë të gjatë Kosova po përballët me ikjen e punëtorëve jashtë vendit, derisa shumë kompani kanë filluar të ankohen për mungesë të fuqisë punëtore.

LEXO EDHE:  “2 euro me qenë çmimi i naftës, veturat prapë nuk ndalen” – Berjani thotë se nuk ka krizë në Kosovë aq sa po thuhet