Biznes

Ja kur pritet të normalizohet çmimi i derivateve

Po vazhdon edhe më tej rritja e çmimit të dreviateve në Kosovë.

Kryetari i Shoqatës së Naftarëve të Kosovës, Fadil Berjani, për IndeksOnline bëri të ditur se çmimi i dizellit sillet deri në 1,27 cent kurse i benzinës deri në 1.29 cent.

Ai tha se në fund të muajit janar pritet të ketë normalizim të tregut në Kosovë.

“Çmimet e derivateve sot në Kosovë sillen: Dizelli 1.18 deri 1,27 dhe Benzina 1.20 deri në 1.29.

Kosova i ka çmimet e derivateve më të lira në regjion.

Sipas organizatës prodhuese OPEC nga fundi i janarit duhet të ketë normalizim të tregut në tregjet botërore dhe do të ketë reflektim edhe në Kosovë”, tha ai./


SHIKO EDHE: 10 teknologjitë e lashta për të cilat shkenca ende nuk ka përgjigje