Biznes

Gazetari kosovar në Berlin jep lajm të mirë: Gjermania po kërkon punëtorë nga Ballkani

Gazetari i njohur, Bahri Cani, i cili sidomos tani pas pandemisë po del të jetë burim i rëndësishëm informacionesh veçanërisht për bashkatdhetarët tanë në Gjermani rreth hapjes së kufijve dhe të ngjashme, sot foli edhe rreth një teme goxha të rëndësishme dhe me interes për ata që duan të punojnë në Gjermani.

Në llogarinë e tij të Facebook-ut, ai sqaron në detaje se si koronavirusi ka ndikuar edhe në ekonominë e Gjermanisë dhe se si qytetarët tanë duhet vepruar për të siguruar vizë dhe një vend pune në këtë shtet.

Ndërkohë, shteti gjerman e ka thënë edhe zyrtarisht se ka nevojë për punëtorë dhe për këtë ka zbutur procedurën për leje të punës.

Për më shumë, klikoni në videon e mëposhtme:


SHIKO EDHE: Mësoni si bëhet testi i COVID-19?