Auto

Studentët krijojnë një Skoda pick-up fantastik

Pas muajsh trajnimesh dhe më shumë se 2.000 orë pune intensive, nxënësit e ŠKODA Vocational School kanë përfunduar më në fund veturën e re studentore. Ajo quhet Mountiaq, bazohet në modelin SUV me madhësi të mesme Kodiaq dhe është vetëm një koncept që nuk paraprin një model prodhimi.

Për ta ndërtuar atë, studentët e Skoda shpenzuan kohë për të përforcuar shasinë në vendet e duhura para se të hiqnin gjysmën e çatisë, duke u bashkuar me pjesën tjetër të një pllake të pasme me kabinë dhe duke montuar dritare të reja.

Dyert poashtu u shkurtuan dhe u zgjeruan për t’iu përshtatur trupit më të gjerë.

Shoferi mund të ketë meloditë e tij me zë të lartë në sajë të shtimit të një amplifikatori 2000w dhe një subwoofer prej 2000w.

Nëse kjo nuk është mjaft e bukur, do të gjeni efekte ndriçimi në grilën e përparme, logon e mbulesës dhe gjirin e motorrit.

Ka një frigorifer të integruar dhe dy walkie-talkie, të cilat janë të dy tipare të këndshme nëse keni për shpenzuar një ditë larg.

Nën kofano është një motor TSI turbo-benzinë me 187 kuajfuqi, por mos prisni shpejtësi: pasi makina peshon 2450 kg.

Nuk dihet se kur dhe a do të prodhohet, por duket një koncept mjaft i mirë. /IndeksOnline/