Auto

Pse duhet të harrojmë makinat nën 20 mijë euro?

Ku kanë shkuar makinat e vogla dhe të lira? Dhe pse duhet të paguajmë tani më shumë se 20,000 euro për të blerë një super-mini që disa vite më parë mund të gjendej për më pak se 15,000 euro?

Arsyet janë të shumta dhe kanë të bëjnë me rritjen e kostove të prodhimit por edhe me dhjetëra vështirësitë me të cilat përballen prodhuesit e mëdhenj të makinave këto vite. Por ka diçka tjetër që do të vijë deri në mes të dekadës që do t’i bëjë gjërat edhe më të vështira.

Arsyeja e zbatimit të rregullores Euro 7 për ndotësit. Kjo duhet të bëhet për të gjitha makinat me motorë me djegie të brendshme që nga viti 2025 e në vazhdim të shitura në Evropë.

Kjo normë e re ka një pengesë të konsiderueshme. Kërkon investime të konsiderueshme në zhvillimin e motorit, i cili automatikisht çon në rritje të reja në të gjitha makinat. Dhe nëse në të mëdhatë kostoja mund të përthithet, në të voglat është jashtëzakonisht e vështirë të mos ndikohet në çmimin e tyre. /tesheshi.com/