Auto

Makina e parë elektrike nga Porsche, pritet të jetë më e fuqishme se Tesla Model S

Taycan do të prezantohet, shumë më herët se që pritej.Pritjes së gjatë i ka ardhur fundi, pasi Porsche Taycan prezantohet shumë më herët se që pritej dhe do të shfaqet më katër shtator, transmeton Telegrafi.

Tesla Model S ishte i pari sedan elektrik me nivel të lartë luksi, derisa Porsche dëshiron ta ngritë në një nivel shumë më të lartë makinën e parë elektrike, që sigurisht se nuk do jetë e fundit që do ta prodhojë.

Brenda një dite të vetme, Taycan me 592 kuaj fuqi, ka lëvizur për 3,424 kilometra, derisa temperatura ishte 40 gradë Celsius, derisa nxehtësia e asfaltit arrinte në 54 gradë Celsius. Të kaluarit e gjithë kësaj rruge me sukses, tregon kapacitetin që ka kjo Porsche në mot të nxehtë.

Derisa, janë bërë vetem ndalesa të vogla për mbushje baterie dhe ndërrim të shoferit. Me teknologjinë që ka 800 volt, kjo Porsche pritet të jetë më e shpejtë se Tesla Model S, madje edhe në shpejtësi.


Nga zero deri në 200 kilometra në orë, Porsche Taycan e ka prodhuar 26 herë, dhe shpejtësia mesatare të cilën e ka arritur është për dhjetë sekonda.