Auto

Ky shtet, në vitin 2030 ndalon shitjen e makinave dizel, benzinë dhe hibrid

Plani fillestar, për sa i përket Mbretërisë së Bashkuar, ishte të ndalonte shitjen e të gjitha automjeteve me motor me djegie të brendshme (përfshirë hibridet dhe madje edhe hibridet plug-in) deri në vitin 2040.

Një tranzicion më i shpejtë në 2035 atëherë u bë i mundshëm, me disa reagime nga brenda industrisë. Ishte vetëm dy muaj më parë ku shefi i SMMT Mike Hawes foli se sa e shqetësuar ishte industria nëse ata mund të përmbushnin ose jo një afat të vitit 2035.

Epo, nëse kanë menduar se ishte e vështirë, prisni derisa të filloni të bëheni gati për 2030, e cila është data e re ku Britania e Madhe tani thuhet se po kërkon të zbatojë ndalimin e saj të makinave me djegie të brendshme, raporton Autocar, transmeton IndeksOnline.

Ky raport vjen ashtu si shitjet në Mbretërinë e Bashkuar të makinave elektrike dhe hibride tejkaluan ato të automjeteve me motor dizel midis prillit dhe qershorit të këtij viti, me 33,000 makina elektrike dhe hibride të regjistruara, krahasuar me 29,900 makina me naftë – ky shërben si një tregues se blerësit e ri të makinave në Britani janë të gatshëm të lënë motorët me djegie të brendshme.

“2030 është një datë ambicioze, por e arritshme deri në të cilën do të ndërpritet shitja e automjeteve të reja me benzinë, naftë dhe hibride, një që do t’i jepte një jetë të re industrisë së makinave në Mbretërinë e Bashkuar, ndërsa lufton avarinë e klimës dhe pastrimin e ajrit që ndot rrezikshëm kaq shumë qytete dhe qytete tona” tha ministri i Punës Mattheë Pennycook.

Edhe nëse Britania e Madhe zbaton një ndalim të motorit me djegie të brendshme këtë dekadë, kjo nuk do të thotë që automjeti juaj me benzinë ​​ose me naftë do të jetë papritur i pavlefshëm.

Ndalimi është i zbatueshëm vetëm për makinat e reja, kështu që nëse zotëroni një model të përdorur, përsëri do të jeni në gjendje ta përdorni atë për, megjithëse ne imagjinojmë se qeveria do t’ju taksojë për këtë mjaft me zell. /IndeksOnline/


SHIKO EDHE: Si do të duket jeta pas COVID-19?