Auto

Kjo është arsyeja pse anglezët ngasin veturat në anën e majtë

Anglia është një nga vendet ku veturat e kanë timonin e vendosur në anën e djathtë. Megjithëatë, Anglia nuk është e vetmja, kjo gjë ndodh edhe në Australi, Japoni dhe në disa vende të Afrikës Jugore.

Kjo nuk është për të dalë ndryshe nga pjesa tjetër e botës. Zgjidhja për të drejtuar veturën nga ana e majtë ka dy shpjegime: njëri historic dhe tjetri shkencoro-mekanik.

Për të mësuar më shumë  rreth kësaj teme, ndiqeni videon e më poshtme të përgaditur nga INSAJDERI TV në Youtube.
SHIKO EDHE: Mësoni si bëhet testi i COVID-19?