Auto

Erdogan pranon veturën e parë “Made in Turkey” TOGG

Kreut të Turqisë, Rexhep Tayip Erdogan, dje i është dorëzuar makina elektrike “Made in Turkey”, TOGG.

Por, përtej kërkesave, vetëm disa persona do te mund ta zotërojnë një automjet të tille, ndaj prodhuesit kane vendosur që për këtë çështje te hidhet një short.

Javën e kaluar, dhjetëra mijëra njerëz aplikuan për TOGG, fituesit e të cilit u përcaktuan nga shorti.

TOGG-u i parë i është dorëzuar Presidentit Erdogan.

Në përputhje me rrethanat, versioni i automjetit te dizajnuar ne mënyre elegante me një bateri me një distance prej 314 kilometrash mund të karikohet nga shtëpia për 115,8 lira turke dhe versioni tjetër me një distance me te gate prej 523 kilometrash që do te karikohet për 195,5 lira turke.

Çmimi i modelit T10X varion nga rreth 50.200 dollarë ne 55.600 dollarë, ndërsa modeli me bateri me të fuqishme kushton 64.000 dollarë. Baterite Togg T10X mund të kërkohen nga 20 për qind në 80 për qind ne më pak se 28 minuta ne stacionet e karikimit te shpejtë.