Auto

BMW-në e vitit 1972 e nxjerrë nga garazhi pas 7 vjetësh

Studiuesi dhe publicisti Daut Dauti për herë të parë pas shtatë vjetësh ka nxjerrë nga garazhi veturën e tipit BMW të vitit 1972, e cila është mjaft unike nga të gjitha seritë e BMW-së.

Ai ka bërë një përshkrim të gjendjes së veturës dhe të fqinjëve të tij të cilët mezi kanë pritur ta shohin BMW-në e tij.

Më poshtë keni shkrimin e tij dhe disa prej fotografive të veturës së tij të publikuar në llogarinë e vet në “Facebook”:

Automekanikët profesionistë

Sapo e çela derën e garazhës, e tërë lagjja e mori vesh se do t’a nxjerrë BMW-në. Erdhën me numër të madh, kryesisht të rinj. Axha Daut, aga apo baci Daut e dikush edhe me z. Daut m’u drejtuan me pyetje të ndryshme për kerrin. Kam bindjen se lagjja kerrin tim e konsideron se është edhe i tyre – një llojë prone e përbashkët. Mua kjo nuk më pengon.

Studiuesi dhe publicisti Daut Dauti për herë të parë pas shtatë vjetësh ka nxjerrë nga garazhi veturën e tipit BMW të vitit 1972, e cila është mjaft unike nga të gjitha seritë e BMW-së.

Ai ka bërë një përshkrim të gjendjes së veturës dhe të fqinjëve të tij të cilët mezi kanë pritur ta shohin BMW-në e tij.

Më poshtë keni shkrimin e tij dhe disa prej fotografive të veturës së tij të publikuar në llogarinë e vet në “Facebook”:

Automekanikët profesionistë

Sapo e çela derën e garazhës, e tërë lagjja e mori vesh se do t’a nxjerrë BMW-në. Erdhën me numër të madh, kryesisht të rinj. Axha Daut, aga apo baci Daut e dikush edhe me z. Daut m’u drejtuan me pyetje të ndryshme për kerrin. Kam bindjen se lagjja kerrin tim e konsideron se është edhe i tyre – një llojë prone e përbashkët. Mua kjo nuk më pengon.

Mekanikët, nën orkestrimin e Bashkimit, vëllaut tim që është poashtu mekanik, filluan konsultat profesionale në lidhje me gjendjen e kerrit. Ishin bërë pouthuaj tetë vite pa u hapur dera e garazhës dhe pa u kujdesur askush për BMW-në. Filluan të diskutonin se cili mund të ishte problemi që mund ta hasnim tashti me makinën për ta vënë në funksion pas një kohe kaq të gjatë.

A ishin dëmtuar gypat e plastikës ku qarkullon uji dhe benzina? Si qëndron puna me gomat dhe karburatorin? E ‘kvaqilla’? U krijua një grup i mjeshtërve që mua më shumë më ngjante në kolegjium të mjekëve kur qëndrojnë para një pacienti të rëndësishëm dhe për këtë shkak nuk guxojnë të dështojnë.

LEXO EDHE:

Teslas i dështon vetura e blinduar gjatë prezantimit live


SHIKO VIDEON