Lajme

Cili është kushti i Vuçiqit për ta vazhduar dialogun me Kosovën

Presidenti serb, Aleksandar Vuçiq, ka thënë se është e dukshme që askush në Këshillin e Sigurimit të OKB-së, s’mund të gjente asnjë dispozitë që Prishtina e nxjerrë të drejtën e saj për formimin e Ushtrisë. “Ju jam shumë falënderues shumë njerëzve që pavarësisht qëndrimit politik për çështjen e Kosovës dëshirojnë...
Lajme

Edhe dy shtete të tjera dalin kundër Ushtrisë së Kosovës

Kazakistani dhe Peruja kanë kundërshtuar formimin e Ushtrisë së Kosovës, e cila u votua në Parlamentin e Kosovës javën e kaluar. Përfaqësuesi i Perusë në Organizatën e Kombeve të Bashkuara, Gustavo Meza Cuadra ka thënë se transformimi i FSK-së bie ndesh me Rezolutën 1244. Ai u ka bërë thirrje të...
Op/Ed

Dihet kush është viktima e kush agresori

Hashim Thaçi, OKB I nderuar Kryesues i Këshillit të Sigurimit, Të nderuar anëtarë të Këshillit të Sigurimit, Të nderuar mysafirë, Zonja dhe zotërinj, Kam nderin që sot të jem para jush në emër të institucioneve dhe popullit të Kosovës. Dua të falënderoj Kombet e Bashkuara dhe Këshillin e Sigurimit për...
Lajme

Franca thotë se Ushtria e Kosovës s’u bë në kohë të duhur

Edhe pse ka nënshkruar deklaratën për të përkrahur të drejtën e Kosovës për të pasur ushtri, përfaqësuesi i Francës në Këshillin e Sigurisë të OKB-së, Francois Delattre, ka thënë se votimi për Ushtrinë e Kosovës ka ardhur në një kohë jo të duhur. Në mbledhjen e jashtëzakonshme të thirrur nga...
Lajme

Britania e Madhe: Krijimi i Ushtrisë, akt sovran i një vendi sovran

Ambasadorja e Britanisë së Madhe në Kombet e Bashkuara, Karen Pierce, ka mbrojtur vendimin e Kuvendit të Kosovës për transformimin Forcave të Sigurisë në Forca të Armatosura të Kosovës. Ajo tha se as Rezoluta 1244 s’e përjashton krijimin e një Force të Armatosur. “Kërcënimi që mund të vijë për serbët...
1 2 514 2 515 2 516 2 517 2 518 2 756
Page 2516 of 2756