Shëndeti

Çfarë janë pikat e kafta në trup?

Pikat e kafta janë një grup i melanociteve apo qelizave të lëkurës, në të cilat pigmenti është më shumë i përqendruar, njofton Klan Kosova. Shumica e këtyre pikave shfaqen deri në moshën 25 vjeç dhe përafërsisht një trup i një njeriu ka 10 deri në 40 kësi lloj pikash. Ekzistojnë...
précis

“Shqiptarët kur i lë treni, kurrë nuk thonë u vonuam, por na iku”

Faik Konica lindi më 15 mars të vitit 1875 në Konicë. Ai ishte zë i çështjes kombëtare, studiues i historisë kombëtare dhe i gjuhës shqipe, botues, publicist dhe diplomat shqiptar. Ky “njeri me kulturë të lartë” (Noli), “enciklopedi shëtitëse” (G. Apolineri), eseist i shkëlqyer, stilist i përkryer, themelues teorik dhe...
Interesante

A jeni kurioz të dini se si do duket toka pas 100 milionë vitesh

Lëvizjet tektonike të tokës kanë bërë që gjatë miliona vitesh të zhvendosen dhe të ndryshojnë kontinentet. Deri para 200 milionë vitesh besohet të ketë ekzistuar superkontinenti Pangea kur filloi të shpërbëhej deri në rregullimin e tanishëm. Mirëpo, kështu nuk do të duken kontinentet edhe në të ardhmen. Një video e...
Lajme

Stërvitje masive ushtarak Ttë NATO’s, për çka po përgatiten?

Rreth 17,500 ushtarë nga dhjetë vende të NATO-s po marrin pjesë në stërvitjet ushtarake që nisën të mërkurën në Poloni dhe në vendet e Baltikut, tha sot Ministria e Mbrojtjes e Polonisë. Sipas saj, stërvitjet “Anakonda” janë më të mëdhatë që ka mbajtur Polonia ndonjëherë. Rreth 12,500 trupa polake janë...
1 2 003 2 004 2 005 2 006 2 007 2 101
Page 2005 of 2101