archive10 Nëntor, 2022 - 18:56

Lajme

Haki Abazi për vizat: Edhe një vit burg kolektiv për kosovarët

Kryetari i Komisionit për Punë të Jashtme dhe Diasporë, Haki Abazi, ka reaguar sot lidhur me çështjen e mosliberalizimit të vizave për Kosovën. Përmes një postimi në Twitter, Abazi ka thënë se nëse qytetarët e Kosovës nuk mund të lëvizin lirshëm atëherë do të ishte edhe një vit në burg...
Lajme

Lajmi i fundit: S’ka konsensus për vizat në Bruksel

As pas mbledhjes së dytë të Grupit Punues për Vizat, nuk ka pasur ndonjë konsensus për liberalizimin e vizave për Kosovën, raporton Gazeta Express. Grupi Punues për Vizat në Këshillin e Bashkimit Evropian ka diskutuar sot për heqjen e vizave për Kosovën, por nuk ka arritur asnjë rezultat. Presidenca çeke,...
Lajme

Vendimi për vizat së shpejti, hyrja në fuqi në nëntor 2023

Vendet anëtare të BE-së në takimin e grupit punues për vizat kanë përafruar qëndrimet rreth një kompromisi, sipas të cilit do të miratohej vendimi për liberalizimin e vizave për Kosovën, që do të hynte në fuqi më 1 nëntor 2023, kur do të nisë zbatimi edhe i sistemit Evropian të...
Lajme

Lajm i mirë nga Trusti, lejohet tërheqja e kursimeve për këtë kategori

Para moshës së pensionimit, nëse kontribuuesi bëhet përfitues i Pensionit Invalidor, ai/ajo mund të aplikojë për tërheqje të kursimeve. Pensioni invalidor nga Administrata Pensionale pranë MPMS, aprovohet për kohëzgjatje një, tri dhe pesëvjeçare. Bazuar në kohëzgjatjen e këtyre pensioneve dhe në lartësinë e bilancit të kursimeve, FKPK aprovon tërheqje të...
1 2 3
Page 2 of 3