archive14 Gusht, 2022 - 23:08

Lajme

Tahiri: Qeveria po e pranon dështimin me investimet kapitale

Xhafer Tahiri, ish-kryetari i Komunës së Vushtrrisë nga radhës e Lidhjes Demokratike të Kosovës (LDK), ka thënë të dielën se “Qeveria e pranon publikisht dështimin me investime kapitale”. Përmes një postimi në Facebook, ai ka thënë se “Raporti i Thesarit të shtetit i kundërshton tabelat exel të Ministrit Murati”. “Ministri...
Op/Ed

Shamia në mendjen e të paçliruarit

Nga: Shpend Kursani Kush ju mësoi ta urreni teksturën e flokëve tuaja? Kush ju mësoi ta urreni ngjyrën e lëkurës suaj aq sa të shkoni e të përdorni zbardhues mbi të që të dukeni si njeriu i bardhë? Kush ju mësoi ta urreni formën e hundës dhe buzëve tuaja? Kush...
Lajme

Të mbingarkuar autobusët e trafikut urban, komuna ka një plan

Autobusët e trafikut urban të mbingarkuar me udhëtarë, komuna e ka një plan. Autobusët e trafikut urban muajve të fundit po janë të mbingarkuar me udhëtarë. Nga komuna e Prishtinës thonë se kanë një plan për të shmangur këtë mbingarkesë. Po presin kohën për t’u nisur në destinacionin e caktuar....
Lajme

Nis peticioni kundër mbajtjes së shamisë në shkolla

Ditëve të fundit është hapur debati për shamijat, ku u kundërshtua udhëzimi administrativ që e ndalon bartjen e shamisë në shkolla. E tani ka nisur edhe një peticion online i cili po kërkon që të ndalohet mbajtja e shamisë në shkolla. “STOP mbajtja e shamisë neper shkolla dhe ne Kosove”,...
Interesante

Kush ishte profeti Moisiu i vërtetë?

Sipas Librit të Eksodit në Dhiatën e Vjetër, izraelitët filluan udhëtimin e tyre nga Egjipti pasi murtaja e kishte bindur faraonin që t'i lironte. Megjithatë, shumë shpejt faraoni ndryshoi mendimin dhe urdhëroi ushtrinë e tij që t'i ndiqte ata. Me shpinën e tyre nga Deti i Kuq, gjithçka dukej e...
1 2 3
Page 1 of 3