archive4 Gusht, 2022 - 23:28

Interesante

Sjelljet që tregojnë se jeni një person i mençur

Mençuria si tipar nuk lidhet domosdo me moshën, por me njohuritë, përvojën, aftësitë dhe tiparet që zotëron njeriu. Ajo përshkruhet si një grup përvojash, njohurish dhe aftësish arsyetimi. Edhe pse më së shpeshti zotërohet nga njerëzit në moshën e tyre të pjekur ose të vonë, nuk lidhet domosdo me moshën,...
Biznes

9 ditë pa “kontrollën” e shtetit, çmimi i naftës shkon në hava!

Që nga data 25 Korrik Ministria e Industrisë, Ndërmarrësisë dhe Tregtisë nuk përcakton “çmimet tavan” të derivateve. Në mungesë të një “kontrolle” të tillë kompanitë e derivateve që operojnë në vend kanë nisur të ngrisin çmimet që nga përfundimi i masës për përcaktimin e çmimit tavan, i cili ishte aplikuar...