archive18 Shkurt, 2022 - 23:48

Lajme

Mashtroi mbi 400 persona kinse për t’iu siguruar viza pune duke përfituar 500 mijë euro – kërkohet paraburgim ndaj tij

Prokuroria Themelore në Prishtinë ka paraqitur kërkesë për caktimin e masës së paraburgimit ndaj të pandehurit Sh.C., për mashtrim dhe falsifikim të dokumenteve. Siç njoftohet, me urdhër të prokurorit të shtetit, fillimisht është ndaluar në kohëzgjatje prej 48 orësh, për shkak të dyshimit se ka kryer veprat penale të lartcekura....
Lajme

Kurti ia tregon planet Komisionerit të BE-së për uljen e papunësisë në Kosovë

Në ditën e parë të pjesëmarrjes në Konferencën e Sigurisë së Mynihut, Kryeministri i Republikës së Kosovës, Albin Kurti, i shoqëruar nga zëvendëskryeministrja, njëherit ministrja e Punëve të Jashtme dhe Diasporës, Donika Gërvalla, u takuan me Komisionerin e Bashkimit Evropian për Buxhet dhe Administratë, Johannes Hahn. Ringjallja ekonomike, sistemi dual...
Lajme

A i frikësohet vdekjes? Ja si përgjigjet hoxha Shefqet Krasniqi

Hoxha Shefqet Krasniqi është përgjigjur lidhur me atë se a i frikësohet vdekjes. Lidhur më këtë çështje ai ka dhënë një përgjigje interesante. Sipas Krasniqit çdokush duhet të frikësohet nga vdekja. “Duhet t’i frikësohet. Është normale me iu frikësu vdekjes, vec kush të rren, se dekës është normale me iu...
Lajme

ASK: Çmimet e prodhimeve bimore janë ngritur për 27.5%

Agjencia e Statistikave të Kosovës ka publikuar indeksin e çmimeve të prodhimeve dhe çmimet në bujqësi 2015- 2021, ku thuhet se krahasuar me vitin 2015, indeksi vjetor i çmimeve të prodhimeve bimore ka rritje për 27.5%. në vitin 2021. Kurse, indeksi i çmimeve të prodhimeve blegtorale ka rritje për 8.4%...
Lajme

Arsyet e krizës që mund të sjellë luftën

Kriza midis Ukrainës dhe Rusisë, pavarësisht disa përpjekjeve diplomatike, ka arritur një nivel veçanërisht të lartë tensioni. Por cilat janë shkaqet e kësaj krize? Cila është rrënja e një lufte që – për disa vëzhgues – tashmë ka filluar? Cila është origjina e konfliktit midis Rusisë dhe Ukrainës? Në shkurt...
1 2 3
Page 1 of 3