archive26 Qershor, 2021 - 17:19

Lajme

Arsyeja e çuditshme pse kosovarit i refuzohej pasaporta zvicerane

Komuna e vogël e fshatit Bubendorf në Kantonin Baselland ka refuzuar një kohë të gjatë natyralizimin e kosovarit Hamdi Halili – me argumente që nuk qëndronin. Tani fshati është i detyruar ta bëjë këtë, shkruan srf.ch. Rreth gjashtë vjet më parë, kosovari Hamdi Halili pati bërë kërkesë për natyralizim në...
Lajme

Ushtria e Kosovës fillon të armatosët si ushtritë moderne

Qeveria e Kosovës në mbledhjen e mbajtur të premten më 25 qershor ka shqyrtuar propozimin për blerjen e dronëve nga Shtetet e Bashkuara për nevojat e Forcës së Sigurisë së Kosovës. Propozimi është bërë nga ministri i Mbrojtjes, Armend Mehaj, i cili i tha kabinetit qeveritar se blerja e katër...
Lajme

Kur PDK u themelua kishte një emër tjetër

Partia Demokratike e Kosovës (PDK), në fillim të themelimi e kishte emrin Partia për Progres Demokratik e Kosovës, shkruan Gazeta Metro. PDK është një parti politike nga Kosova e formuar pas mbarimit të luftës në vitin 1999 nga udhëheqës të UÇK’së, shumica e të cilëve deri asokohe ishin aktivistë dhe...