archive10 Maj, 2021 - 17:33

Lajme

Del ekspertiza mjeko-ligjore për vdekjen e tre kosovarëve në Shqipëri

Sipas ekspertëve mjeko-ligjorë, shkaku i vdekjes së tre anëtarëve të familjes Haliti nga Kosova është “helmimi nga kërpudhat”. Ndër të tjera, po kryhen edhe analizat e ushqimeve, konkretisht të kërpudhave, që janë gjetur të gatuara në shtëpi. Kujtojmë se Elfete, Afrim e Ferzinaze Haliti shfaqën shenja helmimi dhe u drejtuan...
Lajme

Digjen 50 hektar pyll në Podujevë

Një qytetarë nga Batllava e Podujevës, ka raportuar se gjatë ditës së djeshme i janë përfshirë nga zjarri 50 hektar pyll. Derisa nuk dihet se si ka ardhur deri tek zjarri, policia ka njoftuar se në vendin e ngjarjes kanë dal ekipi i zjarrfikësve e të cilët ka lokalizuar zjarrin....
Lajme

Loja e keqe e vjetër me hartat – Plane të dështuara ndarjesh

Ku gjenden saktësisht kufijtë kombëtarë në Evropën Juglindore? Kësaj pyetjeje nuk ka mundur t’i përgjigjet ende asnjë nga projektet e shumtë për rindarjen e rajonit. Një plan i parë i përgatitur me ngut për ndarje të Jugosllavisë u zbatua me shpejtësi në vitin 1941: Kur Wehrmacht-i gjerman sulmoi dhe mundi...