archive6 Tetor, 2020 - 10:47

Lajme

Sa mjekë humbën betejën me COVID-19

Ndonëse luftuan në vijën e parë të frontit për t’ua shpëtuar jetën pacientëve të infektuar me koronavirus, shumë punonjës shëndetësorë u përballën edhe vetë me virusin që ka orgjinë nga Kina. Fatkeqësisht, si pasojë e koronavirusit Kosova humbi disa nga luftëtarët më të mirë në betejën me armikun e padukshëm....
Lajme

Në këtë ditë ndryshojnë akrepat e orës

Edhe pse thuhej se shumë shpejt pritet se ora do të qëndrojë e njëjta, duket se edhe në këtë vit ndryshimi i orës do të jetë si në vitet më parë. Ndryshimi i orës në Evropë u vendos si ligj evropian në vitin 1981. Zhvendosja e akrepave në Evropën Perëndimore...
Lajme

Viti i pandemisë, në 2020 lindën më së shumti fëmijë në Kosovë

Gjatë këtij viti kosovarët sollën më së shumti fëmijë në jetë. Agjencia e Statistikave të Kosovë ka publikuar statistikat për vitin 2019 sa i përket shëndetësisë në sektorin publik dhe sektorin privat. Në këtë raport është krahasuar numri i fëmijëve të lindur në spitalet publike të Kosovës. Sipas kësaj tabele...
Lajme

Këto shtete po i lënë kosovarët pa viza

U përmendën shumë herë gjatë 10 viteve të fundit, sa u hap edhe shampanjë për liberalizimin e vizave, gjë që nuk po duket as afër që të ndodhë, duke parë kundërshtimin e qartë të Francës dhe Holandës. Qeveria e Holandës i ka dërguar një letër disa eurodeputetëve me arsyetimin e...
précis

Kush është armiku më i madh i lumturisë sonë?

Disa thënie nga Hermann Hesse, shkrimtar gjerman: "Vlera e tepërt që i japim minutave, ngutjes, që është në epiqendër të mënyrës sonë të jetesës, është padyshim armiku më i madh i lumturisë sonë." "Lotët janë shkrirja e akullit të zemrës. Atij që qan, të gjithë engjëjt i rrinë pranë." "Lumturia...
1 3 4 5
Page 5 of 5