archive14 Maj, 2020 - 17:04

Lajme

Nuk është Holanda, këto janë pamje të fushave të Kosovës

Ne gjithmonë magjepsemi me pamjet e fushave të gjelbëruara në Holandë, apo me bukuritë e fshatrave të mrekullueshëm të Zvicrës, por harrojmë se edhe pse me një sipërfaqe të vogël, edhe Kosova karakterizohet me bukuri të rralla natyrore, shkruan Reporteri. Këto bukuri, si gjithmonë i vë në pah mjeshtri i...
Lajme

Cilat ishin problemet, me të cilat bota përballej para COVID 19?

Pandemia e Covid-19 ka shtyrë shumë lajme të rëndësishme ndërkombëtare jashtë mbulimit medial. Disa prej problemeve më madhore ndërkombëtare janë lënë në margjina që nga shpërthimi i krizës shëndetësore me pandeminë. BBC ka listuar pesë problemet më kërcënuese për botën, përveç pandemisë: Gara e përtërirë e armëve nukleare Traktatit të...
Shkencë

Dielli ka kaluar në një periudhë ‘minimumit’ e cila mund të shkaktojë mot të ftohtë, uri, shpërthime vullkanike dhe tërmete

Dielli aktualisht është në një periudhë të “minimumit diellor”, që do të thotë aktiviteti në sipërfaqen e tij ka rënë ndjeshëm, shkruan The Sun. Ekspertët besojnë se ne do të hyjmë në periudhën më të thellë të “recesionit” të diellit të regjistruar ndonjëherë pasi pikat e diellit janë zhdukur praktikisht,...
1 2 3
Page 2 of 3