archive6 Dhjetor, 2019 - 23:08

Lajme

Thyhet rekordi, wi-fi në 700 kilometra distancë

Një rekord i ri teknologjik u vendos nga Universiteti Politeknik i Torinos, rekord teknologjik me shpikjen e lidhjes Ëi-Fi midis një sensori dhe një marrësi më shumë se 700 km larg, konkretisht mes Sardenjës dhe Spanjës. Ky eksperiment filloi në vitin 2017 dhe përfundoi nga universitetet iXem Labs, me qëllim...
Op/Ed

Masakrat serbe në Kosovë gjatë vitit 1998 – 1999

Shkruan: Bedri Halimi Gjatë kësaj periudhe kohore, sapo filluan luftimet në Kosovë, e deri në finalizimin e saj, shteti serb përmes të gjitha forcave ushtarake e policore, përpos që zbatoi politikën e “tokës së djegur”, nuk kurseu as pleq, plaka, gra, fëmijë, me një fjalë nuk kursente asgjë nga popullata...
Lajme

Rrëfehet kameramani që e filmoi i pari Masakrën e Reçakut

Familjarët e viktimave të Reçakut dorëzojnë kallëzim penal ndaj Vuçiqit që e mohoi masakrën Me kamerën e tij, ishte i pari që filmoi tmerrin që kishte mbretëruar në Reçak. 15 janari i vitit 1999 do të ishte i kobshëm për Kosovën. Në Reçak, gjithsej 45 viktima u masakruan në mënyrë...
1 2 3 5
Page 1 of 5