archive12 Korrik, 2019 - 23:17

Lajme

Ramush Haradinaj i ka dy fjalë për deklaratat e Jusuf Buxhovit

Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj është deklaruar rreth deklaratave të historianit Jusuf Buxhovi në lidhje me luftën e UÇK'së. Buxhovi, mbrëmë luftën e UÇK’së e ka cilësuar si të papastër. Por Haradinaj sot është shprehur se Buxhovi është mirë që të jap më shumë shpjegime rreth deklaratave të tij. “Nuk...
Lajme

Pishinat nuk i kontrollon askush për cilësinë e ujit

Pishinat në regjinonin e Prishtinës sivjet janë hapur pa pasur inspektim nga shteti. Agjensia e Ushqimit dhe Veterinarisë e ka për detyrë ta bëjë këtë për t`u siguruar nëse cilësia e ujit dhe siguria në pishina është në nivel. Por AUV nuk ka kryer inspektimin para se pishinat të hapeshin...
Lajme

Njësoj si në videolojëra, trupat speciale amerikane mësyjnë nëndetësen e trafikantëve të kokainës

Një operacion emocionues tamam si një videolojërat u zhvillua në Oqeanin Paqësor, kur Rojet Bregdetare Amerikane zbuluan një nëndetëse trafikantësh dhe një grup komandosh arritën të hipin mbi mjetin detar duke kapur dr.ogë në vlerë disa milion dollarë. Kapja e nëndetëseve të karteleve të dr.ogës në brigjet amerikane nuk është...
Lajme

Gjest i turpshëm i dy personave në Mitrovicë

Një gjest aspak i hijshëm ka ndodhur gjatë ditës së djeshme në Lumin Sitnica, afër lagjes së “Kollonisë” në Mitrovicë. Dy persona janë kapur duke gjuajtur mbeturina me thasë nga vetura në lum. Në videon shihet se si të dy personat, pa fije ndërgjegje gjuajnë këto mbeturina. Kjo dukuri e...
Op/Edprécis

Poezia e risemantizimit të kodit erotik të Lulzim Tafës

Shkruan: Sali Bashota Disa fjalë rreth librit, Flirt, Lulzim Tafa, Poezi, botimet AAB, Prishtinë, 2019, Fq.123 Pikënisja e shkrimit tim kritik e vlerësues për librin më të ri të Lulzim Tafës shenjohet pikërisht nga vargu i tij virtuoz: “Poezia është si Toka/Veç pak më e madhe”. Nga këtu çdo gjë...
1 2 3
Page 1 of 3